NerdZ 4 Ever Slimspel.nl
4086588 | guest | V2.62


Search :     Cat.   order 

Meest ondergewardeerde flipperkast

v1| by a3 on 2006-08-01 13:14:52    (12193) rating
0
Er zijn een aantal kasten die vrij goedkoop zijn, maar eigenlijk best (erg) leuk zijn - ondergewardeerd dus. Vaak heeft dit niet zozeer te maken met het spel als wel met het  uiterlijk en thema (World Cup Soccer, Demolition man, Shadow) . Ook kan een niet-DMD kast best leuk zijn (Funhouse).

Mijn top 3 :
Jack-Bot : lijkt ogenschijnlijk simpel, met maar 1 ramp en geen toys (vooruit de Visor zou je een toy kunnen noemen).
Dit wordt echter goedgemaakt door het gokelement (kaarten, Keno, poker en slot-machine - kiet of dubbel spelen en binnen een bepaalde tijd een schot maken als je dubbel speelt) met als hoogtepunt natuurlijk de Casino-run, waarbij je binnen bepaalde tijd schoten moet maken die een variable beloning opleveren en je ook steeds kiet of dubbel kunt spelen. Het risico op een 'bomb' (=alles kwijt) maakt het allemaal nog spannender.
Ook kun je extra tijd krijgen - je hebt bijv. nog 10 seconden, de inzet is +1 miljard en je moet een schot maken. Dan raak je bal kwijt (5 seconden eraf, nog 5 seconden over!)...maaaaar met een skill-shot in de middelste vortex win je weer 10 seconden en lukt het alsnog.
Dit alles ondersteund door leuke samples van pinbot en zijn ega Ruby, goeie FX en leuke muziekjes. Ook het artwork vind ik erg geslaagd, de  'disco-vloer' in het midden van het speelveld is cool en de back-glass van John Youssi vind ik een van zijn mooiste.
In de Pickup, waar toch ook diverse andere kasten stonden was de JB ruim 1 jaar lang de populairste van allemaal.
De JB heeft trouwens ook een van de langste rule-sheets van alle kasten..
Tenslotte is hij opgedragen aan de overleden ontwerper en meester-knutselaar Joe Joos, wat de kast toch ook iets speciaals geeft.
O ja en omdat hij vrij simpel is, vergt ie weinig onderhoud en kan er minder stuk gaan :-)
Voor rond de 600 euro vrij makkelijk te krijgen.

Demolition-Man
De backglass met de koppen van Stallone, Snipes en Sandra Bullock is niet echt fraai, maar goed - wie kijkt er naar de backglass tijden het spelen.
De DM heeft echt een 'brute, no-nonsense' uitstraling, muziek en FX dragen hier in grote mate aan bij en vind ik zeer geslaagd. Hij heeft niet veel modes en het eindspel is niet al te moeilijk te halen, maar dit is wel een snelle kast met mooie schoten en flow, waar je echt op los kunt gaan. Als je dan ook nog de handles gebruikt, heb je helemaal het gevoel in een gevecht op leven en dood verwikkeld te zijn (of overdrijf ik nu..).
Ook niet al te duur voor rond de 750 euro.

World Cup Soccer
Ken ik eigenlijk minder goed, geen 'mooie' kast maar wel een paar keer heel lekker op gespeeld, ontworpen door John Popadiuk (ToM, CV, TotAN) en dat is te merken.
Doet meestal iets van 700 euro.

http://www.ipdb.org/machine.cgi?id=3619
only registered users can view responses

Other articles in Pinball

TitleCreatedBy
Cows & Easter Eggs in Pinball games2007-09-04a3
Taco flipperkampioen !2006-10-03a3
Flipperaars trainen vingervlugheid in Deventer2006-08-22a3
Bally/Midway SS games, noDMD2006-08-04a3
Williams SS games, no DMD2006-08-04a3
Virtual Pinball2006-07-26a3
Terminator 2 vervangen door Congo2006-06-06a3
Williams/Bally dot-matrix games2006-05-04a3